Разбъркайте киселото мляко със сол и го приберете в хладилника: На следващия ден ще търкате очи от учудване!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбъркайте киселото мляко със сол и го приберете в хладилника: На следващия ден ще търкате очи от учудване!
Разбъркайте киселото мляко със сол и го приберете в хладилника: На следващия ден ще търкате очи...
123647
Разбъркайте киселото мляко със сол и го приберете в хладилника: На следващия ден ще търкате очи от учудване!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е може би най-лесният начин да получите перфектно и здравословно сирене у дома.

Въпреки че много от нас може би знаят лесни рецепти за домашно бяло сирене, малко хора осъзнават колко по-бързо може да бъде приготвено то.

Предлагаме ви да опитате тази проста рецепта за вкусно домашно сирене от портала smakosze.

Оказва се, че най-бързият начин да си направите сирене у дома е да си го набавите от кисело мляко.

Трябват ви само две съставки и около ден търпение, за да реагират правилно.

кисело мляко и сол

Интересното е, че тези съставки са кисело мляко и сол.

Съставки, които могат лесно да бъдат намерени във всеки магазин.

Същото важи и за кухненските прибори – купа, кърпа и цедка са всичко, от което се нуждаете.

Всъщност приготвения по тази технология продукт е по-скоро крема сирене или сирене за мазане. Оригиналното му име е " лабне ".

Това обаче го прави не по-малко вкусно!

сирене за мазане

Домашно сирене от кисело мляко

За домашно сирене се нуждаем от:

  • кисело мляко
  • сол

Приготвяне:

Първо смесете киселото мляко със солта.

Използваме една чаена лъжичка сол за 3/4 литър кисело мляко.

Разбъркайте старателно.

сол в киселото мляко

Поставете платнена кърпа върху цедката и изсипете киселото мляко в така създадената "купа".

Завържете добре кърпата и я оставете в цедката.

След това поставете ситото в купа.

прецедено мляко

Тази торбичка кисело мляко трябва да престои в хладилника около 24 часа. За да се отцеди добре от цялата течност, отгоре може да поставите нещо тежко.

сирене лабне

След това време цялата суроватка трябва да се е утаила от киселото мляко и плътното сирене ще остане в цедката. По желание може да добавите пресни подправки, нарязан лук, чесън и пр., за да овкусите сиренето по ваш вкус.

лабне с подправки

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft