Разбърквам всичко и го слагам във фурната-По-лесно от това-здраве му кажи! Че и вкусен става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбърквам всичко и го слагам във фурната-По-лесно от това-здраве му кажи! Че и вкусен става!
Разбърквам всичко и го слагам във фурната-По-лесно от това-здраве му кажи! Че и вкусен става!
7015
Разбърквам всичко и го слагам във фурната-По-лесно от това-здраве му кажи! Че и вкусен става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-простите пайове може да се счита за ябълков пай.

  • Съставки за ябълков пай:
  • Яйца - 3 бр.;
  • Сол - щипка;
  • Захар - 130 г;
  • Ванилова захар - 1 ч.л.;
  • Брашно - 300 г;
  • Бакпулвер - 10 г;
  • Масло - 70 г;
  • Мляко - 180 мл;
  • Ябълки - 3 бр.
  • Приготвяне на ябълков пай:

Първо добавете сол, обикновена и ванилова захар в купа с яйца. Разбийте с миксер, докато се появи бяла пухкава маса.

Смесете брашното с бакпулвера, пресейте половината в яйчената смес.

Внимателно омесете тестото с шпатула.

В тенджера разтопете маслото с млякото на умерен огън, след което изсипете в тестото.

Пресейте останалото брашно и бакпулвера в тестото и продължете да месите, докато стане гъсто. Покрийте тавата за печене с пергамент.

Разстелете първата част от тестото на равномерен слой. Нарежете ябълките на тънки филийки и ги наредете със застъпване върху тестото.

Покрийте ябълковия слой с втората част от тестото и заравнете повърхността.

Печете сладкиша около 40 минути при температура 180 градуса.

По желание преди печене може да поръсите сладкиша с бадемови трохи, а след изпичане украсете с ванилена захар.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft