Разкошен тутманик на конци за чевръсти домакини - мекичък като памук и се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разкошен тутманик на конци за чевръсти домакини - мекичък като памук и се топи в устата:
Разкошен тутманик на конци за чевръсти домакини - мекичък като памук и се топи в устата:
89882
Източник: gotvach.bg
Разкошен тутманик на конци за чевръсти домакини - мекичък като памук и се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мекичък, пухкав, разкошен на вид и мнооого вкусен! Такъв е днешният тутманик по рецепта на Ivana Krasteva-Pieroni от сайта Gotvach.bg. А ако искате и във вашата кухня да заухае на току-що изпечено, богато тесто с мая, пълнено с много ароматно сиренце, вадете лист и химикалка, и запишете необходимите продукти за този разкошен тутманик на конци :

Разкошен тутманик на конци

Продукти:

600-700 гр.брашно

300 мл прясно мляко

125 гр.кисело мляко

25 гр.прясна мая

1 белтък

1 равна супена лъжица сол

2 с.л.зехтин

щипка захар

1 ч.л.сода бикарбонат

За плънката:

250 гр.сирене

2 яйца

За намазване:

1 жълтък

2 с.л.зехтин

тутманик на конци

Приготвяне:

Първо пригответе закваската: в леко затопленото прясно мляко разтворете него маята с щедра щипка захар.

Добавете 200 гр. от брашното и разбъркайте. Покрийте купата с кърпа. Оставете 20 минути на топло, докато сместа шупне.

Междувременно разтворете содата бикарбонат в киселото мляко. В останалото брашно добавете солта, белтъка и две супени лъжици зехтин. Изсипете киселото мляко с шупналата сода и кашичката с прясно мляко в брашното, в което сте офромили кладенче. Замесете меко тесто.

Щом тестото стане гладко, прехвърлете го в набрашнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло за около 20 минути - колкото да се отпусне. На набрашнена повърхност разделете тестото на две еднакви части. Разточете всяка на дълъг правоъгълник. Поръсете с плънката - натрошеното сирене, объркано с две яйца. Завийте на руло. Застелете тава 28 см. с хартия за печене. Намажете я със зехтин. В средата сложете едното руло, като го усучете около оста му, а покрай него навийте другото, като отново усучете хубаво.

За заливката: разбийте с вилица жълтъка с 2 супени лъжици зехтин. Намажете със сместа тутманика. Сложете тавата в студена фурна и включете само долния реотан. Когато тестото изпълни тавата, включете и горния реотан, довършете печенето до златист загар. Температурата на печене зависи от индивидуалните особености на фурната ви - най-добре 180 градуса с вентилатор. Извадете готовия тутманик от фурната и покрийте за 5 мин. с кърпа след което охладете на решетка.

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft