Разряза лимона и го напълни със сол. Казах си, това няма да го ям! Е, ядох, та пушек се вдигаше!...
27 Октомври 2016
895456
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Киселите лимони - задължителен елемент от средиземноморската кухня . Тези, които многократно са пътували до тропическите страни, са видели, че там го добавят към почти всяко ястие с месо. Ако сте любител на пикантните салати и вкусните ястия от този край, нашата рецепта е специално за вас!
Има две възможности да приготвите солени лимони : с подправки и без. Изберете този, който ви хареса, и веднага запретнете ръкави!
Лимони със сол
СЪСТАВКИ:
- 8 лимона
- 150 гр. морска сол
- 3/4 ч.л. смлян кардамон
- 3 ч.л. кориандър
- 2 ч.л.
смлян черен пипер
2 ч.л. семена от копър
1 дафинов лист
ПРИГОТВЯНЕ:
- Щателно изплакнете лимоните с четка и направете две разреза отгоре на всеки плод.
- Всеки разрез засипете с чаена лъжичка морска сол. След това внимателно напълнете с лимоните предварително стерилизиран буркан.
- Засипете лимоните с морска сол - по 1 ч.л. на 4 лимона. На този етап добавете подправките в буркана, ако ще приготвяте рецептата с подправки.
- Затворете буркана и съхранявайте лимоните на тъмно място при стайна температура.
- След 3 дни отворете буркана и максимално натиснете лимоните, така че сокът да ги покрие напълно.
Един месец по-късно, лимоните ще бъдат готови! Преди да ги добавите към различни ястия, трябва хубаво да ги измиете с вода.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари