Мойте Рецепти
От половин литър мляко отделете една чаша, а останалото сложете да се свари с 125 гр. масло или маргарин. Разбийте 2 жълтъка с 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно, 2 супени лъжици грис и 1 с.л. царевично нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. Отделно разбийте 2 белтъка с 4 супени лъжици захар на твърд сняг и добавете внимателно към горещия сварен крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна.
В подходяща форма или йенски съд подредете тортата така: първо ред бишкоти, напоени в портокалов сок (може да използвате и още прясно мляко, ако ви се стори кисел сокът). Върху бишкотите излейте част от горещия крем и заравнете повърхността. Изсипвайте крема бавно, за да не изплуват бишкотите. Върху крема подредете кръгчета нарязани банани или парченца ягода/малина. Покрийте с нов ред напоени бишкоти и редувайте така, докато свършат продуктите. Завършете тортата с крем.
Съхранявайте в хладилник в продължение на няколко часа, за да омекнат бишкотите и всичко е добре споено. Най-добре е да се приготви от вечерта за следващия ден.
Украсете готовата торта с разбита сметана и по желание с още плодове, шоколад, ядки и пр.