Разточвам, пълня, завивам и пак разточвам. После пъхам във фурната за 10 мин. и става чудна хрупкава вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разточвам, пълня, завивам и пак разточвам. После пъхам във фурната за 10 мин. и става чудна хрупкава вкусотия!
Разточвам, пълня, завивам и пак разточвам. После пъхам във фурната за 10 мин. и става чудна...
72312
Разточвам, пълня, завивам и пак разточвам. После пъхам във фурната за 10 мин. и става чудна хрупкава вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тънко хрупкаво тесто, пълнено с вълшебна смес от сирена и запечено до червена коричка. Това са тези божествени пърленки на фурна - лесни и бързи, а за вкуса - преценете сами! 

Продукти:

550 гр.

брашно

400 гр. прясно мляко

45 гр. масло

5 гр. суха мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

500 гр. кашкавал

170 гр. сирене

1 яйце

Приготвяне:

  1. Брашното се пресява в голяма купа, добавят се маята, захарта, солта, млякото и половината от размекнатото на стайна температура масло. Замесва се меко тесто, като се добавят 50 мл вода. Тестото се покрива и се оставя за 30-40 минути, след това се разделя на 5 части.
  2. Сиренето и кашкавалът се настъргват, разбъркват се с яйцето и се добавя останалото масло. Всяка част от тестото се разточва на кръгла питка с дебелина 0.5 см. Тестото се набожда с вилица или клечка за зъби по краищата, за да се освободи от въздуха. В центъра на всеки кръг се слагат около 150 грама от плънката. След това ръбовете се слепят над плънката.
  3. Питките се поръсват с малко брашно и се разточват отново до дебелина 8-10 мм. Отново се набожда тестото по краищата и се пъха във фурната, предварително загрята на максимум, за 10 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft