Разхлаждаща салата за голяма жега - само на нея живея! Печени чушки, мариновано сирене и разкошен сос:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разхлаждаща салата за голяма жега - само на нея живея! Печени чушки, мариновано сирене и разкошен сос:
Разхлаждаща салата за голяма жега - само на нея живея! Печени чушки, мариновано сирене и разкошен...
78949
Разхлаждаща салата за голяма жега - само на нея живея! Печени чушки, мариновано сирене и разкошен сос:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В горещи, жарки и задушни дни, когато буквално не ви се слага нищо в уста, можете да приготвите тази освежаваща салата от печени чушки със сирене . С тази рецепта ще получите две в едно - пълноценно ястие без много калории и нужната доза прохлада.

Необичайното приготвяне на чушки в олио с мариновано сирене може да бъде цялостно ястие и не ви трябва нищо друго. Салатата е освежаваща, а в същото време засища. Така че опитайте и гарантираме, че ще останете доволни.

„Тази салата вкъщи ми е една от любимите, а може би и най-любимата и когато изстине хубаво, изчезва от масата, докато мигнете“, казва Валентина, чиято е рецептата. Ето какво ви трябва:

Салата от печени чушки с мариновано сирене

Продукти:

20 печени чушки

10 печени люти чушки

1 краставица

2 моркова

1 скилидка чесън

100 г листа магданоз

200 г сирене

2 супени лъжици зехтин

50-100 мл олио

ябълков оцет на вкус

сол, черен пипер, магданоз

салата печени чушки и сирене

Приготвяне: 

Първо измийте добре чушките, избършете ги от влага и ги изпечете. След като изстинат в найлонов плик, ги обелете и поставете в купа. Не бива да ги изцеждате от течността, която ще пуснат, защото именно това им придава сочност.

Нарежете сиренето на кубчета със среден размер или "на хапки". Сложете ги в купа и поръсете с малко сух магданоз или босилек, смлян черен пипер, поръсете със зехтин (около 2 супени лъжици), след което бавно разбъркайте внимателно, за да не се натроши сиренето.

Оставете го настрана. Нарежете на ситно магданоза. Настържете морковите и краставицата в купа. Добавете половината от нарязания магданоз и пасирания или счукан чесън. Количеството чесън е на вкус.

Посолява се на вкус и се овкусява с малко черен пипер. Налива се около 100 мл олио и също оцет на вкус. Добавете течността, която чушките са отцедили. Разбъркайте, за да се смесят съставките и марината е готова.

Обелете чушките, почистете от семето една по една (запазете дръжките) и хубаво ги потопете в маринатата от всички страни. След това ги подредете в чиния за сервиране (изберете по-дълбока). 

Върху маринованите чушки подредете кубчета сирене. Направете това на два реда (ред чушки-ред сирене). Отгоре поръсете магданоз и залейте с останалата марината. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft