Разхлаждаща супа с диня и пъпеш
7 Август 2013
6809
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Семената на динята и пъпеша се почистват (тези на пъпеша се изстъргват с лъжица). И от двата плода се издълбават с помощта на специален уред по няколко топчета и се слагат покрити в хладилника. Останалата месеста част се отделя от кората и се нарязва на парчета, които се разбиват с миксер или пасатор заедно с лимоновия и кайсиевия сок и меда. Прибавя се ванилията. Добавят се топчетата от плода и всичко се оставя за 30 минути да се изстуди. Супата се поднася в чаши или купички, гарнирана с по 2-3 топки на порция и украсена с ментата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари