Разхлаждаща торта от тиквички - цяло лято на нея живея! Хем не качвам и грам, хем ми е вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разхлаждаща торта от тиквички - цяло лято на нея живея! Хем не качвам и грам, хем ми е вкусно:
Разхлаждаща торта от тиквички - цяло лято на нея живея! Хем не качвам и грам, хем ми е вкусно:
20125
Разхлаждаща торта от тиквички - цяло лято на нея живея! Хем не качвам и грам, хем ми е вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има много вкусотии с тиквички - и солени, и сладки. Но днес ще ви представим едно по-различно ястие с тиквички , специално за летните жеги - Разхлаждаща торта от тиквички ! Лесна, сочна, вкусна и най-важното - идеална за летните дни, когато живакът на термометъра скача далеч над 30 градуса! Освен това лятната торта от тиквички е здравословна и много вкусна, приготвя се без печене и мазен сос. Без яйца, брашно, без капка мазнина - само витамини! Няма да качите и грам, даже да я хапвате всеки ден. Ето лесната рецепта :

Разхлаждаща торта от тиквички

Продукти:

Важно е да изберете сочни и млади тиквички, които все още не са образували семена. Можете да добавите всякакви зеленчуци - домати, печени чушки или патладжан между слоевете.

3 млади тиквички

200 г заквасена сметана или кисело мляко

200 г сирене фета или меко сирене

връзка рукола или друга зелена подправка

връзка копър

1 скилидка чесън

подправки, сол на вкус

лятна торта от тиквички

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките и обелете, ако е необходимо. Нарежете на филийки с дебелина 0,5-1 см. Поставете в купа, добавете сол, добавете подправки и оставете да престоят 10 минути.

тиквички с подправки

Поставете тиквичките върху решетката на фурната или тавичка, покрити с хартия за печене. Печете във фурната на 200 градуса, докато омекнат. Щом тиквичките станат меки и леко зачервени, това означава, че са готови.

Докато тиквичките се пекат, пригответе соса. Смесете заквасената сметана с накълцаните пресни зелении, чесъна, сол и подправки на вкус.

пресни подправки

Когато тиквичките изстинат, започнете да събирате тортата.

Поставете тиквичките в голяма чиния.

Намажете със соса и поръсете с настърган кашкавал. Повторете с останалите тиквички. Покрийте горната част на тортата с останалия сос и украсете с пресни билки.

торта от тиквички

Тортата с тиквички може да се яде и веднага, но най-добре е да я сложите в хладилника за няколко часа, за да се попие добре. 

разхлаждаща торта от тиквички

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft