Има много вкусотии с тиквички - и солени, и сладки. Но днес ще ви представим едно по-различно ястие с тиквички , специално за летните жеги - Разхлаждаща торта от тиквички ! Лесна, сочна, вкусна и най-важното - идеална за летните дни, когато живакът на термометъра скача далеч над 30 градуса! Освен това лятната торта от тиквички е здравословна и много вкусна, приготвя се без печене и мазен сос. Без яйца, брашно, без капка мазнина - само витамини! Няма да качите и грам, даже да я хапвате всеки ден. Ето лесната рецепта :
Разхлаждаща торта от тиквички
Продукти:
Важно е да изберете сочни и млади тиквички, които все още не са образували семена. Можете да добавите всякакви зеленчуци - домати, печени чушки или патладжан между слоевете.
3 млади тиквички
200 г заквасена сметана или кисело мляко
200 г сирене фета или меко сирене
връзка рукола или друга зелена подправка
връзка копър
1 скилидка чесън
подправки, сол на вкус
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и обелете, ако е необходимо. Нарежете на филийки с дебелина 0,5-1 см. Поставете в купа, добавете сол, добавете подправки и оставете да престоят 10 минути.
Поставете тиквичките върху решетката на фурната или тавичка, покрити с хартия за печене. Печете във фурната на 200 градуса, докато омекнат. Щом тиквичките станат меки и леко зачервени, това означава, че са готови.
Докато тиквичките се пекат, пригответе соса. Смесете заквасената сметана с накълцаните пресни зелении, чесъна, сол и подправки на вкус.
Когато тиквичките изстинат, започнете да събирате тортата.
Поставете тиквичките в голяма чиния.
Тортата с тиквички може да се яде и веднага, но най-добре е да я сложите в хладилника за няколко часа, за да се попие добре.
Добър апетит!