1. В дълбок съд се смесват маята, 100 мл хладко мляко, захарта и чаена лъжичка брашно, объркват се добре и сместа се оставя да бухне.
2. В купа за месене се пресява половината от брашното, добавят се втасалата мая, олиото, оцета, 100 мл мляко, гриса и малко сол, и се разбърква. Постепенно се добавя оставащото брашно и се меси до гладко тесто. Тестото се оставя да втаса.
3. Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка половина се разточва и се оформя според диаметъра на тавата, в която ще се пече.
4. Тавичката се намазва с масло и в средата й се поставя керамична чаша със среден размер. Върху чашата се поставя тестото, притиска се добре около чашата с ръка, за да се залепи за дъното на тавата, а след това се намазва с кетчуп и върху него се разпределят половината от шунката, кашкавала, маринованите гъби и моцарелата, след което се поръсва с риган.
5. След това горната част на тестото, която обхваща чашката, декоративно се разрязва, така че да 'разцъфне', и краищата се прегъват върху плънката, след което чашата се отстранява. Прегънатите краища се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам. От останалия материал се оформя още една пица. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.
Разцъфнала пица
1 Август 2014
11449
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари