Разцъфнали кифлички
5 Януари 2015
13275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се активира предварително с част от хладкото прясно мляко, малко захар и малко брашно, оставя се няколко минути да удвои обема си. В пресятото брашно се прави кладенче и вътре се изсипват олиото, солта, и се замесва със смес от кисело мляко и прясно мляко. Тестото се оставя да втасва един час.
Започва се с оформянето на кифличките. Разточва се кора, нарязва се на квадрати с размер 10 * 10 см и се разрязват по краищата (както е на снимките). В средата се слага от плънката и краищата се прехвърлят един през друг (виж допълнителните снимки). Намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се на 200 градуса около двадесет минути.
Добър апетит !!!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари