Тази божествена вкусотия ще ви стане любима. Определено, ако сте любител на тиквичките трябва да пробвате рецептата, която сме подготвили за вас.
Необходими Съставки
тиквички - 1 и 1, 2 голяма
картофи - 2 бр.
майонеза - 200 г
извара - 4 с. л. пълни
зехтин - 2 - 3 с. л.
морска сол - смляна на вкус
копър - 4 - 5 стръка
чесън - 4 скилидки
лимонов сок - от 1/2 лимон
кисело мляко - 2 - 3 с.л.
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и ги нарязваме на кубчета. Измиват се тиквичките, нарязваме на кубчета с кората и варим в подсолена вода за 10-15 минути. Сипват се в гевгир, отгоре се притискат с лъжица и оставяме добре да се отцеди водата. Най-добре за 1 нощ. На другия ден смесваме в каната на блендер, чопър или с пасатор, тиквички и картофи.
Прибавя се майонеза, кисело мляко, нарязан копър, скилидки чесън и изварата. Налива се зехтин, сол, лимонов сок и всичко се пасира на гладка смес. Аз пасирах с чопъра на два пъти, после смесваме всичко в купа, опитваме на вкус и сервираме охладено. Уникално вкусен пастет, хапнахме с баница - вкусотия!
Втората част от тиквички пасирах с два-три слайса шунка - леко пушеният вкус допълва идеално пастета, така че може да импровизирате с вкуса!