Разядка с тиквички

вход през zajenata.bg
Разядка с тиквички
74118
Източник: http://recepti.gotvach.bg
Разядка с тиквички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази божествена вкусотия ще ви стане любима. Определено, ако сте любител на тиквичките трябва да пробвате рецептата, която сме подготвили за вас. 

Необходими Съставки

тиквички - 1 и 1, 2 голяма
картофи - 2 бр.

средни
майонеза - 200 г
извара - 4 с. л. пълни
зехтин - 2 - 3 с. л.
морска сол - смляна на вкус
копър - 4 - 5 стръка
чесън - 4 скилидки
лимонов сок - от 1/2 лимон
кисело мляко - 2 - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и ги нарязваме на кубчета. Измиват се тиквичките, нарязваме на кубчета с кората и варим в подсолена вода за 10-15 минути. Сипват се в гевгир, отгоре се притискат с лъжица и оставяме добре да се отцеди водата. Най-добре за 1 нощ. На другия ден смесваме в каната на блендер, чопър или с пасатор, тиквички и картофи.

Прибавя се майонеза, кисело мляко, нарязан копър, скилидки чесън и изварата. Налива се зехтин, сол, лимонов сок и всичко се пасира на гладка смес. Аз пасирах с чопъра на два пъти, после смесваме всичко в купа, опитваме на вкус и сервираме охладено. Уникално вкусен пастет, хапнахме с баница - вкусотия!

Втората част от тиквички пасирах с два-три слайса шунка - леко пушеният вкус допълва идеално пастета, така че може да импровизирате с вкуса!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft