Райска торта с два крема, но без брашно-Като съставки не е нещо специално, но комбинацията им е божествен резултат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Райска торта с два крема, но без брашно-Като съставки не е нещо специално, но комбинацията им е божествен резултат!
538
Снимков материал: pixabay.com
Райска торта с два крема, но без брашно-Като съставки не е нещо специално, но комбинацията им е божествен резултат!

Тази торта разбира се, че ще може да стане една от любимите ви, щом като успеете да я приготвите поне веднъж. Не е сложна, въпреки че на пръв поглед изглежда сложно!

Необходими продукти:

За крема:

  • 6 жълтъка
  • 150 грама захар
  • 1 ванилия на прах
  • 50 грама царевично нишесте
  • 500 милилитра прясно краве мляко
  • 120 грама краве масло

За блата:

  • 6 средни белтъка
  • 120 грама захар
  • щипка сол
  • 200 грама кокосови стърготини

За втория крем:

  • 200 грама заквасена сметана
  • 15 грама желатин
  • 30 милилитра вода
  • 1-2 супени лъжици варено кондензирано мляко
  • 50 грама кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

  • В купа смесете нишестето заедно със захарта.
Добавете жълтъците и ванилията, налейте прясното мляко и бийте до смесване.
  • Сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато се сгъсти напълно, като през цялото време бъркате енергично. Щом това стане, свалете и сипете в купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно.
  • Когато това стане, махнете фолиото и с миксер разбийте за минута-две. След това добавете омекотеното масло и бийте до получаване на еднородна смес.
  • Пригответе блатовете, като в купа разбиете белтъците със солта до разпенване. Сипете захарта на порции, като след всяка биете. След последната продължете до получаване на гъст бял крем с остри върхове. Когато това стане, сипете кокосовите стърготини и разбъркате до смесване с шпатула. Така няма да загубите обема на яйцата.
  • Покрийте голям правоъгълна форма с хартия и сипете сместа в нея. Заравяне добре и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 20 минути.
  • Извадете и оставете да се охлади напълно. След това махнете формата и внимателно отстранете хартията. Срежете блата на 4 равни парчета.
  • Завършете десерта, като слепите платките с крем. Завършете с крем и измажете тортата от всички страни.
  • В отделен съд пригответе втория крем, като разтворите желатина с водата. Оставете да набъбне и след това разтворете на микровълнова фурна.
  • В купа сипете заквасената сметана и добавете кондензираното мляко и желатина. Разбийте всичко добре и след това напълнете в торбичка за шприцоване с накрайник звезда или по избор. Декорирайте тортата и след това отстрани поръсете с кокосови стърготини.
  • Сложете в хладилник за 2-3 часа или докато стегне напълно. След това извадете, нарежете и поднесете.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft