Райски сармички в тавичка с бял сос - неочаквано добра комбинация за малки и големи чревоугодници:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Райски сармички в тавичка с бял сос - неочаквано добра комбинация за малки и големи чревоугодници:
Райски сармички в тавичка с бял сос - неочаквано добра комбинация за малки и големи чревоугодници:
24915
Източник: gotvach.bg
Райски сармички в тавичка с бял сос - неочаквано добра комбинация за малки и големи чревоугодници:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и да не искате да погледнете повече сарми след Бъдни вечер и Коледа, тези райски сармички в тавичка няма как да не ви изкушат! Съчетанието от зелев лист, сочна плънка и ароматно сосче с топено сирене гъделичка приятно сетивата, а ароматът е просто убийствен! Без повече предисловия ви представяме райски сармички в тавичка с бял сос :

Райски сармички в тавичка с бял сос

Продукти:

За сармите:

50 мл олио

50 гр.масло

2 скилидки чесън

1 стрък праз

1 морков

1 червена чушка

500 гр.кайма

1 ч.ч.ориз

1 ч.ч.доматен сок

200 гр.гъби печурки

1 глава кисело зеле (20-тина листа)

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица - на вкус

За белия сос:

1 с.л.брашно

1 ч.ч.студена вода

1 яйце

300 мл кисело мляко

50 гр.топено сирене

20 гр.масло

сол

черен пипер - на вкус

Сарми с бял сос

Приготвяне:

Почистете и нарежете зеленчуците на ситно, задушете ги в загрятата мазнина. Добавете ориза и разбъркайте, докато стане стъклен.

Прибавете каймата и бъркайте непрекъснато, докато стане на трохи, след което добавете доматения сок и 1 ч.ч. вода. Варите, докато оризът абсорбира течността, посолете и поръсете с черен пипер и чубрица, разбъркайте и дръпнете от огъня, оставете да се поохлади.

Премахнете дебелите жили от зелевите листа и завийте големи зелеви сарми. Подредете сармите плътно една до друга в тава и ги залейте с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода, така че течността да ги покрие. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, за около 1 час, докато зелето отгоре се запече. За соса разтопете маслото и прибавете брашното, запържете за кратко и налейте студената вода при непрекъснато бъркане, докато получите гладък крем. Прибавете предварително разбитото яйце с киселото мляко и нарязаното на малки парчета топено сирене. Варете, докато сиренето се разтопи, до еднородна смес. Поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Поднесете сармичките с получения сос.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft