Райски ябълков пай. Мек, нежен ефирен десерт с 4 жълтъка, захар, брашно, ябълки и канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Райски ябълков пай. Мек, нежен ефирен десерт с 4 жълтъка, захар, брашно, ябълки и канела
3822
Снимков материал: pixabay.com
Райски ябълков пай. Мек, нежен ефирен десерт с 4 жълтъка, захар, брашно, ябълки и канела

Съставки:

  • жълтъци, 4 бр.;
  • захар, 100 г
  • щипка сол и ванилия;
  • брашно около 380 г;
  • бакпулвер, 1 саше;
  • масло, 200 г
  • сметана, 150г
  • За да приготвите пълнежа :
  • ябълки, 6 бр.;
  • захар и канела 1 ч.ч.;
  • протеини, 6 бр.;
  • лимонов сок, 1 супена лъжица
  • захар, 120 г
  • нишесте, 30 г

Процес на готвене:

  • Пресятото брашно се смесва със солта и захарта. Натрийте студено масло и смелете всичко на трохи.
  • Добавете бакпулвер, ванилия на вкус, добавете жълтъците и заквасената сметана, замесете меко тесто.
  • Разделете на две части и изпратете по-малката във фризера за 40 минути.
  • Белтъчините се смесват с лимоновия сок и се разбиват.
  • Добавете захар на порции и разбийте буйна и гъста маса.
  • Покрийте формата с пергамент, разстелете тестото, оформете стените.
  • Сложете резени ябълки, поръсете със захар и канела и отгоре с разбитата протеинова маса, заравнете.
  • Натрийте второто парче тесто.
  • Печете сладкиша на 180 градуса за около 20-30 минути.
  • Тортата се получава просто чудесна, нежна и мека, с ефирен меренг и невероятен ябълков вкус.
  •  
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft