Райско орехово руло - хрупкав блат, пухкав крем с крокан и много шоколад! Десерт, достоен за Боговете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Райско орехово руло - хрупкав блат, пухкав крем с крокан и много шоколад! Десерт, достоен за Боговете!
Райско орехово руло - хрупкав блат, пухкав крем с крокан и много шоколад! Десерт, достоен за...
16545
Райско орехово руло - хрупкав блат, пухкав крем с крокан и много шоколад! Десерт, достоен за Боговете!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецептата за това невероятно нежно и хрупкаво руло с орехи и вкусен крем , което ще е достоен завършек на всяка празнична вечеря! Истинска наслада от ядки, карамел и нежен ванилов крем! Непременно опитайте нашето Руло Орехов гриляж :

Руло Орехов гриляж

Продукти:

8 яйца

8 супени лъжици захар

8 супени лъжици смлени орехови ядки

4 супени лъжици брашно

За крема:

4 яйца

8 супени лъжици захар

1 ванилова захар

250 г масло или маргарин

150 г гриляж (как се прави е обяснено по-долу)

100 г шоколад

За гриляжа:

200 г захар

150 г орехи

орехово руло

Приготвяне:

Белтъците се разбиват на пяна, постепенно се добавя захарта, след което след получаване на твърд сняг, продължава разбиването и един по един се добавят жълтъците. Накрая внимателно с лъжица се добавят предварително смесените брашно и орехи. Разбъркайте бавно с лъжица, за да остане сместа въздушна. В тази смес няма бакпулвер, а който иска може да добави щипка.

Сместа се разпределя равномерно в голямата тава на фурната, която предварително сме застлали с хартия за печене. Изпечете кората на 180 градуса и докато е гореща я навийте на руло с мокра кърпа.

За крема: Сварете на водна баня яйцата, разбити с 8 супени лъжици захар. Като изстине сместа, се добавя мекото масло и ако е необходимо се добавя още малко пудра захар. Разбъркайте добре и разделете крема на две части и оставете още малко настрани за измазване на рулото.

В едната част от крема добавете смлян или ситно натрошен гриляж, а в другата - разтопен шоколад.

руло орехов гриляж

Развийте кората, първо я покрийте с шоколадовия крем, след това сложете отгоре крема с гриляж, след което хубаво навийте рулото.

Намажете цялото руло отгоре с крема, която сте отделили, и поръсете с останалия гриляж. Когато изстине, се нарязва на тънки парченца.

За гриляж или крокан: Разтопете захарта като за карамел, внимавайте да не загори. Когато се разтопи и придобие карамелен цвят, добавете орехите и изсипете сместа върху намазана с олио чиния. Когато сместа изстине и се втвърди, я натрошете и стрийте в хаванче или я смелете в блендер.

Рулото е много вкусно, като фин сладкиш, а ако искате да е по-"тежко", може да добавите още 100 гр. масло и също толкова пудра захар. 

руло гриляж

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft