Ракиена салата с печени чушки и орехи - не усещаш как вървят глътките!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Печените чушки са сред любимите продукти за зимни салати - представете си само, нарязани на ивици чушчици с чесън, магданоз и подправки! Е, ние пък им добавихме малко орехи и се получи перфектната салата за ракия ! Ако досега не сте се сещали за тази вкусна комбинация, крайно време е да опитате тази Ракиена салата с печени чушки и орехи :
Ракиена салата с печени чушки и орехи
Необходими продукти:
печени чушки - 5-6 бр.
чесън - 2 скилидки
орехи смлени - 50 гр.
олио или зехтин - 50 мл
ябълков оцет - 1 супена лъжица
магданоз на вкус - 1/2 връзки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете печените чушки на едри парчета.
Сложете ги в купа и ги разбъркайте заедно със счукания чесън, накълцания магданоз и смлените орехи.
2. Овкусете със сол, олио и оцет.
3. Остава само да разбъркате всичко, за да се овкусят хубаво чушките.
Поднесете салатата с добре охладена ракия и консумирайте само в приятна компания!
Наздраве!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари