Ракът гладува от тази диета-Всеки един раково болен пациент трябва да бъде уведомен за нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ракът гладува от тази диета-Всеки един раково болен пациент трябва да бъде уведомен за нея!
75069
Снимков материал: pixabay.com
Ракът гладува от тази диета-Всеки един раково болен пациент трябва да бъде уведомен за нея!

Знаете ли, че карамелените бонбони, захарните ябълки, или захарният памук имат две общи неща-Те са съставени главно от захар, и драстично увеличават растежа на раковите клетки!

 

Знам, че звучи странно, но това е истината. Според изследователи от Университета на Калифорния, Сан Франциско, захарта, представлява риск за здравето, допринася за около 35 милиона смъртни случаи в световен мащаб всяка година.

 

Отровата в захарта е толкова висока, че е трябва да бъде включена в списъка на токсичните вещества, подобно на алкохола и тютюневите изделия.

Вредните ефекти от захарта са не само свързани с диабет, но също така и метаболитен синдром, хипер- и хипогликемия, гастроезофагеална рефлуксна болест и сърдечно-съдови заболявания.

 

Захар и рак :

Захарта и рака доста често вървят ръка за ръка заедно. Но, по някаква причина, онколозите не успяват да правят това, което е необходимо, за да спре своите пациенти от храненето със сладки неща, коиот са храна за рака. Все по-голям брой медицински учени са в подкрепа на идеята, че намаляването консумация на захар прекъсва снабдяването с храна на тумори и ракови клетки. Това е един от най-лесните и най-сигурните начини за борба с рака.

Изследвания, публикувани в  списанието Molecular Biology показва, че глюкозният глад лишава раковите клетки и активира метаболитните процеси, което води до рак на клетките в резултат на натрупването на токсични реактивни кислородни видове.

Учените са установили, че ниско въглехидратната, високо протеинова диета намалява кръвната глюкоза, инсулина и гликолизата, забавя растежа на тумори, намалява честотата на туморни клетки, и работи адитивно със съществуващите терапии, без загуба на тегло или бъбречна недостатъчност. Такава диета има потенциала да бъде едновременно раково лечение и профилактика.

"Основната причина за рак е замяната на използването на кислород в нормалните клетки на тялото чрез ферментация на захар", каза д-р Ото Варбург.

Метаболизмът на рака е приблизително осем пъти по-голям от метаболизма на нормалните клетки. Лекарите знаят, че ракът преработва много по-различно от нормалните клетки. Нормалните клетки се нуждаят от кислород. Раковите клетки не зачитат кислорода, когато адекватно присъства глюкозата.

 

И така, какво е решението?

 

Кетонова диета :

Всички клетки, включително раковите клетки, работят с глюкоза. Но ако ги лишим от глюкозата, те преминат към алтернативно гориво, кетонни тела: киселини, получени по време на метаболизма на мазнините.

Дефектите в раковите клетки им пречат да преминат към кетонни тела за гориво и така, раковите клетки могат да оцелеят само с глюкоза. Всички други клетки могат да използват или глюкоза или кетонни тела. Раковите клетки не разполагат с метаболитната гъвкавост на нормалните клетки. Кетонната диета използва този факт.

Кетонната диета се състои от почти нула въглехидрати, но много естествени протеини и мазнини. По същество диетата се фокусира върху чистото хранене и всичко може да се намери в местния хранителен, или магазините за здравословни храни. Ще трябва да избягвате захарите и солите на вредните храни ... да ги избягвате като чума.

Има прости въглехидрати и сложни въглехидрати. Простите въглехидрати включват захари намерени естествено в храни като; плодове и плодови сокове, газирани напитки, някои зеленчуци, бял хляб, бял ориз, макаронени изделия, мляко и млечни продукти, повечето храни за закуска, сладки, и т.н.

Но, нека не забравяме, простите захари, добавени към храни по време на обработката и рафиниране са тези за които често не си даваме сметка. Това са най-простите захари, които печелят по-голямата част в биткото за причиняване на рак.

 

Съвет: Стойте далеч от преработени меса като колбаси и хот-дога, защото въглехидратите често се добавят към тях .

 

Кетонен омлет рецепта :

Съставки:

Белтъка (4-5)

Яйчен жълтък (1)

Бадемово мляко (2 с.л. / 30 мл)  може да се замени с кокосово мляко

Домат (половин или една слива доматен)

Настърган спанак (1 шепа)

Лилав лук (1 с.л.)

Чесън (по желание)

Зехтин.

Инструкции:

Нарежете зеленчуците.

Разбийте белтъците, жълтъка, и бадемово мляко.

Намажете леко тигана със зехтин и бързо задушете зеленчуците, докато омекнат.

Сложете зеленчуците настрани, намазнете отново, включете на средно ниска топлина и изсипете яйцата. Гответе,, докато яйцата са твърди, добавете зеленчуците от едната страна и сгънете другата половина над плънката.

Добавете плодове в чинията и сервирайте!

 

Още начини, по които захарта причинява рак :

Яденето на бяла захар причинява магнезиев недостиг на минерали. Магнезият е бил отстранен в процеса на създаване, което я прави и основна причина за рак. Недостатъците на магнезий са не само про-възпалителни, но също причина за рак.

Високо-фруктозен сироп от царевица (HFCS) причинява рак, защото тя е замърсена с живак. Високо-фруктозен сироп от царевица причинява недостатъци на селен, тъй като живакът в него се свързва със селен и понижава нивата му.

Селенът е от съществено значение за производството на глутатион и неговият дефицит се увеличава с процента на ракови заболявания. Селенът и живакът са също вечните заподозрение и имат силен афинитет да се свързват един с друг.

Излишната захар повишава нивата на инсулина и евентуално изчерпване на инсулина. Необходими са висок инсулин и инсулин-подобни растежни фактори за контрол на кръвната захар нива в резултат от хронично поглъщане на високо въглехидратни храни. Повишените нива на инсулин са про-възпалителни и про-ракови и могат директно да насърчават разпространението на туморните клетки.

 

Повечето видове общ рак :

 

Рак на гърдата :  Колкото по-високи са нивата на инсулина, толкова по-бързо вашите гръдни клетки ще се делят; толкова по-висок риск от рак на гърдата има, толкова по-бързо всички съществуващи ракови клетки ще растат. С други думи, когато нивата на инсулина са нагоре, нивата на свободния естроген са нагоре, и двете от тях ускоряват клетъчното делене. Ето защо високите нива на инсулин увеличават риска от рак на гърдата толкова много.

 

Изследване, проведено от, Harvard Medical School , (2004) установява, че жените, които, като тийнейджъри, яли храни с висок гликемичен индекс, са имали по-висока честота на рак на гърдата по-късно в живота си. Проучването предполага, че насърчаването на вашата дъщеря-тийнейджърка, да намали захарта, ще й помогне да намали риска от рак на гърдата за останалата част от живота си.

 

Рак на панкреаса : Раковите клетки използват фруктозна захар, за да помогнат на туморите да растат по-бързо. Туморните клетки, са хранени с глюкоза, и фруктоза. Открития, публикувани във вестник на Cancer Research , помагат да се обяснят други изследвания, които са свързани прием на фруктоза с рак на панкреаса, един от най-смъртоносните видове рак.

"Съвременната диета съдържа много рафинирана захар, включително фруктоза и това е една скрита опасност замесена в много съвременни болести, като затлъстяване, диабет и затлъстяване на черния дроб.", Казва д-р Антъни Хийни от центъра Йонсон.

Захарта превръща тялото в подходящ източник за развъждане на вируси, бактерии , гъбички и рак от опустошената имунна система.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft