1 средна глава лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 малка тиквичка
1 голям патладжан
3 супени лъжици зехтин
500 грама нарязани домати
1/4 чаша вода
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 1/2 чаени лъжички сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
2 супени лъжици босилек
2 супени лъжици нарязан магданоз
Сол и пипер на вкус
2 супени лъжици винен оцет
Нарежете лука, обелете и нарежете на тънки парченца скилидките чесън. Почистете чушките от семето и нарежете и тях. Отделете дръжката на тиквичките, нарежете първо по дължина, а после – и на по-дребни парчета. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Загрейте зехтина в тенджера под налягане на средно висока температура. Добавете лука, чесъна и чушките. Гответе, докато омекне лукът. Добавете в тенджерата тиквичките, доматите, водата, мащерката, 1 1/2 чаени лъжици сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Гответе така за 2 минути, след което добавете парченцата патладжан. Покрий с капака, намалете температурата, за да стабилизирате налягането. Продължете да готвите за 4-5 минути, след което дръпнете от котлона. Освободете налягането на тенджерата и махнете капака. Добавете към ястието босилека и магданоза, овкусете със сол и черен пипер. Най-накрая добавете и оцета. Поднесете ястието топло с чаша бяло вино.