РАФАЕЛО ТИРАМИСУ С КОКОС: Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
РАФАЕЛО ТИРАМИСУ С КОКОС: Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала!
РАФАЕЛО ТИРАМИСУ С КОКОС: Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала!
24116
РАФАЕЛО ТИРАМИСУ С КОКОС: Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала! Вместо оригиналното, направете Рафаело тирамису с кокос. Вкусът е неустоим, а тортата е чудесна и като новогодишен десерт. Ето какво ви трябва:

Тирамису е известна италианска торта, чийто точни произход е неизвестен и до днес. Вкусът и кремообразната консистенция радват хората по цял свят, а и приготвянето не е сложно.

Ако обичате да ядете тирамису, тази рецепта ще ви хареса, защото е комбинация от 2 известни торти.

Направете Рафаело тирамису с кокос и зарадвайте семейството или гостите си, а ако искате да опитате различни вкусове, можете да добавите череши към популярния десерт.

Рафаело Тирамису с кокос

Продукти:

  • бишкоти (за 3 реда във формата според нуждите)
  • 250 гр. маскарпоне или друго крема сирене
  • 16 гр.
ванилова захар + 16 гр. стабилизатор за сметана
  • 350 мл млечна сладка сметана
  • 175 гр. кондензирано мляко
  • 200 мл кокосово мляко за потапяне на бисквитите
  • Рафаело топчета + лешници за украса
  • 30 гр. кокос+ за украса/поръсване
  • Приготвяне:

    Разбийте сиренето маскарпоне с ванилията и стабилизатора за около 1 минута. Постепенно добавете сметаната и разбийте, докато се комбинират съставките.

    разбито Маскарпоне

    крем сметана

    След това добавете кондензираното мляко, разбийте, след това добавете кокоса.

    Разбъркайте всичко добре, след което във формата наредете първия ред бишкоти, потопени в прясно мляко.

    редене тирамису

    След това разпределете половината пълнеж (малко по-малко).

    слой крем

    След това отново бишкоти (напоени с прясно мляко) и продължете процедурата, докато изразходвате всички съставки.

    Завършете с тънък слой пълнеж върху третия слой бишкоти. Гарнирайте тирамисуто с топчета Рафаело и поръсете с кокос.

    тирамису с кокос

    Оставете тортата една нощ в хладилник или поне 4-5 часа, и поднесете на следващия ден. 

    Рафаело Тирамису

    Тирамису с кокос

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft