Ефектна, много сочна и бърза непечена торта. Включете в приготвянето й и най-малките, и те със сигурност ще бъдат щастливи.
Сметаната се разбива - понеже количеството е голямо, най-добре е да я разделите в две отделни купи.
Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте веднага със захарта, докато получите гъст крем.
Разбийте жълтъците с останалата захар и ги сварете на тих огън десетина минути - до сгъстяване. Оставете да се охладят.
Съединете внимателно трите крема, след което разделете получената смес на две - в едната част добавете разтопения шоколад.
Пригответе голяма тортена чиния (правоъгълна). Потапяйте бисквитите в овкусеното с рома прясно мляко и ги редете по следния начин: ред бисквити/шоколадов крем/ред бисквити/ бял крем, и отново бисквити/шоколадов крем/бисквити/бял крем. Поръсете отгоре с натрошени орехи и шоколад, и по желание доукрасете с пресни ягоди или други плодове.
Преди да я разрежете, оставете тортата няколко часа в хладилника, за да омекнат хубаво бисквитите.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Редена бисквитена торта с много крем и шоколад - децата с радост ще ви помагат
Редена бисквитена торта с много крем и шоколад - децата с радост ще ви помагат
19 Декември 2015
61164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари