Днес ще ви предложим една страхотно пролетно- лятна рецепта, която пасва на всеки вкус и е страхотна идея за всяко едно хранене
Недалеч от залива на Неапол се намира един от най-красивите острови на света - Капри. Италианците не случайно са зивестни със салатата Капрезе. И наистина, в превод от италиански капрезе - „салата от о. Капри.
Пресен домат, апетитна моцарела, пикантни билки ... А ако добавите към този списък още сос? Капрезе с песто е не само ярка комбинация, но и уникален вкус.
съставки
моцарела 250 g
домати 3-4 броя
Черен пипер (смлян) 1 щипка
Зехтин 60 ml
босилек 1 пакет
пармезан 30 g
орехи 30 g
чесън 2 скилидки
Лимонов сок 1 супена лъжица
сол на вкус
подготовка
За да направите соса от песто, изплакнете босилека и откъснете листата. Изсипете листата от босилек в блендер (оставете двойка за украса). Добавете парчета сирене, орехи, белен чесън и зехтин. Разбийте, докато масата стане хомогенна. Добавете лимонов сок и малко сол
Нарежете зрели домати и моцарелата на филийки с дебелина 5 мм.
В кръг, поставете доматите и сиренето на плоска чиния, редувайки кръгове. Поръсете с черен пипер.
Преди сервиране, изсипете върху доматено предястие дресинга и украсете с босилек.
Капрезе с песто ще се впише идеално в менюто ви. Това е един страхотен аперитив преди основното хранене, затова пригответе голяма плоска чиния, изложите продуктите, залейте соса и можете да добавите маслини към центъра - видът и вкусът ще бъдат перфектни. След това запазете в отметките си.