Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:
Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:
16748
Източник: az-gotvia.bg
Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудите ли се вече къде да денете старите козунаци ? Да, след втория ден вече не са нито така меки, нито толкова ароматни, но пък да се хвърлят си е направо грехота! Затова днес ще ви дадем чудесна идея за използване на остатъците от козунака - Крем-карамелена торта с козунак . Ето как се приготвя козуначеният сладкиш с карамел .

Крем-карамелена торта с козунак

Продукти:

1 бр.

по-сух (не пресен) козунак с пълнеж - мармалад, стафиди и др.

750 мл прясно мляко

150 гр. захар + 100 гр. за карамела

1 ванилия

5 яйца

малко масло

крем карамелена пита

Приготвяне:

Карамелизирайте захарта. Излейте карамела на дъното на намазнена тавичка, а върху подредете нарязания на филии козунак - филиите да са около 1см. дебели.

След това залейте козунака със смес от разбитите яйца, мляко, захар и ванилия.

Печете около 30 мин на водна баня.

След като сладкишът изстине, го обърнете върху поднос.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft