Ред доматче, ред чесънче, ред магданозче и става мозък! Колкото и буркана да затвориш, все са малко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред доматче, ред чесънче, ред магданозче и става мозък! Колкото и буркана да затвориш, все са малко:
Ред доматче, ред чесънче, ред магданозче и става мозък! Колкото и буркана да затвориш, все са малко:
24839
Ред доматче, ред чесънче, ред магданозче и става мозък! Колкото и буркана да затвориш, все са малко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено затваряме доматите смлени, в бутилки, или пък ги бланшираме и стерилизираме в буркани. Но днес ще ви предложим една изключително вкусна и пикантна зимнина с домати , която определено ще ви стане любима! Гостите ги изяждат за минути и ще трябва да отваряте нов буркан консервирани домати , затова най-добре направете двойна доза!

Ето и рецептата за пикантна туршия от домати :

Пикантна туршия от домати

Продукти:

домати

лук

чесън

магданоз

сол

Приготвяне стъпка по стъпка:

Стерилизирайте три половинлитрови буркана.

Сега ги попълнете в този ред:

1) нарязан на полумесеци лук;

2) нарязани зелени подправки (магданоз и копър);

3) нарязан чесън;

4) домати, нарязани на филийки (стъблото трябва да бъде почистено).

Напълнете бурканите в този ред догоре. Последният слой трябва да е от лук и подправки.

Залейте съдържанието с вряща марината: изсипете три супени лъжици захар и 1 с.л.

сол (нейодирана и не с качул) в един литър вода и оставете да заври.

Добавете във всеки буркан по 1 с.л. олио и оцет. След като ги залеете, стерилизирайте за 10 минути.

Завийте плътно бурканите, обърнете ги, увийте ги в нещо топло и ги оставете до сутринта.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft