Понякога ви е твърде мързеливо да включите фурната и да се занимавате сума време с вечерята. Но все пак всичко се оказва по-бързо в тиган. Така че гювечът за месо в тиган се готви в пъти по-приятно. Вкусът е по-интензивен и времето е необходимо най-много 40 минути от началото на готвенето.
Трудно е да се каже как изглежда това ястие. В същото време прилича на огромен бургер за цялото семейство или кралска тортила под капаче на сирене или кашкавал . Но едно е сигурно: месото се оказва неприлично вкусно. И картофите и сиренето успешно направиха ястието по-балансирано.
Съставки
Телешка кайма 800 гр
кренвирши 2 бр.
Яйце 1 бр
Хляб 100 g
Пармезан 40 гр
Картофи 2 бр.
Моцарела 300 гр
Сол на вкус
Зехтин на вкус
Чесън на вкус
Лук на прах на вкус
Подготовка
Посолете каймата, подправете с черен пипер и лук. Добавете филийка, напоена с вода, настърган пармезан и яйце. Разбъркайте добре.
След това добавете колбасите. Кренвиршите трябва да са месести, така че след отстраняването на фолиото да могат да се добавят към каймата и да се месят. Можете да вземете пушени. Разбъркайте, докато каймата стане лепкава и стегне.
Нарежете картофите на филийки, запържете в олио в тиган и посолете.
Докато картофите се пекат, разделете каймата наполовина и оформете първата тортила. Най-удобно е да направите това върху капак на тиган, покрит с пергамент. По този начин няма да объркате размера.
Сега поставете тортилата върху картофите, покрийте и пържете 10 минути. След това разпределете тънко нарязаната моцарела върху тортилата. Поставете втори блат върху моцарелата, покрийте и гответе 10 минути.
Последната стъпка: обърнете гювеча с картофи нагоре, поръсете отгоре с малко сирене или кашкавал и гответе под капака още 10 минути.
Оставете гювеча да престои пет минути и сервирайте.
Картофената кора, върху която се готви месото, поема ценния сок и е импрегнирана с аромати. Сервирайте месо с много зеленчуци! Не са необходими хляб, каша или сос. Според нашата редакция ястието е идеално за уютни семейни вечери. Запазете тази рецепта за точно такъв повод.