Зелето е сред най-използваните продукти в кухнята през зимата. Днес обаче предлагаме да разнообразите зелевото меню (сарми, на фурна и салата) с проста и нестандартна рецепта със зеле ! Ето как да си приготвите лесна и вкусна зелева запеканка :
Зелева запеканка
Продукти:
1 малка зелка
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 яйца
сол и черен пипер на вкус
2-3 стръка пресен лук
2-3 с.л.
по 1 с.л. царевично и пшенично брашно
Приготвяне:
Нарежете малка зелка наполовина и отстранете дръжката. Нарежете двете половини на ситно.
Нарежете чушките на тънки ивици. Нарежете зеления лук на ситно.
Разбийте три яйца в купа, разбъркайте и залейте зелето.
Добавете чушките и нарязания пресен лук, сол и черен пипер на вкус. Добавете малко соев сос и разбъркайте добре.
Добавете по една супена лъжица пшенично и царевично брашно и разбъркайте зеленчуците.
Изсипете растително масло в тигана, загрейте на слаб огън и изсипете вътре зелевата смес. Разстелете я равномерно. Отгоре можете да поръсите сусам. Покрийте с капак.
Когато дъното покафенее, обърнете "палачинката". Оставете да покафенее от другата страна.
Отстранете от котлона, нарежете на порции и сервирайте.