Резенки с яйчен крем и горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Резенки с яйчен крем и горски плодове
Резенки с яйчен крем и горски плодове
admin
Добавена от: admin
8524
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
2 чаши брашно
1 1/2 чаши захар
1 с.л. бакпулвер
1/2 чаша обезмаслено сухо мляко
1/2 пакетче масло (от 250 грама), разтопено
1 яйце
За яйчения крем:
1/4 чаша разтопено масло
3/4 чаша мляко
3 големи яйца
1/2 чаша захар
1/2 чаша брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша малини
1 чаша къпини
1/2 чаша пресята пудра захар за поръсване
 

Приготвяне на коричката: Покрийте тавичка за печене с размери около 22×33 см. с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете сухите съставки и притиснете получената смес към дъното и стените на подготвената тавичка.
Приготвяне на яйчения крем: С миксер или блендер разбийте разтопеното масло, млякото и яйцата, докато станат на крем. Добавете захарта, брашното, солта и ванилията, докато всички съставки се хомогенизират напълно. Наръсете горските плодове върху коричката в тавата и излейте отгоре им получения яйчен крем. Печете на 180 градуса за около 50 минути. Охладете сладкиша напълно, след това го оставете в хладилник за 1 час, преди да го нарежете на пастички. Поръсете с пудра захар преди сервиране.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft