Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка....
24 Август 2016
93279
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много домакини предпочитат да пекат пилето вместо да го пържат в тигана, защото този метод на готвене е много по-бърз и по-икономичен. Но така коричката почти никога не става достатъчно хрупкава.
За щастие, има един трик, с който крилцата или всяка друга част на пилешкото ще станат хрупкави отвън и сочни отвътре - даже и на фурна. Трябва само да добавите в маринатата малко бакпулвер: той ще изсуши пилето и ще придаде на кожата му онзи златист цвят.
Продукти:
1 кг пилешки крилца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л.
червен пипер
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. мед
1/4 чаша лют сос
1/4 чаша соев сос
1 с.л. оцет
Приготвяне:
- Измийте крилцата, подсушете ги, поръсете със смес от сол, бакпулвер и червен пипер. Оставете ги да престоят така 20 минути.
- Върху тавичка поставете скара или решетка и я покрийте с хартия за печене. Подредете отгоре крилата.
- Пъхнете тавата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 минути.
- Обърнете крилцата и ги залейте с глазурата. За приготвянето ѝ смесете меда, соевия сос и оцета (9%). Пъхнете ги във фурната за още 10 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари