89-годишната филмова актриса София Лорен винаги е имала красива и стройна фигура , която поддържа и до днес.
Идол на мнозина, икона на женствеността, световно известна актриса. Горещата брюнетка с големи устни и изразителни черти остава зашеметяваща и днес, въпреки 89-те си години. Каква е тайната на привлекателността на звездата?
Софи веднъж каза: „Ако една млада жена е красива, но не е свикнала да се грижи дисциплинирано за себе си, тогава с времето тя ще загуби красотата си“.
Лорън разкри няколко тайни за красота и стройност. Първо, тя никога не е била на диета. Актрисата постигна идеална - и много съблазнителна - фигура благодарение на правилното хранене. Тя напълно е премахнала бързото хранене от живота си и рядко яде червено месо и сладкиши. Освен това звездата стриктно следи размера на порциите - в чинията може да има почти всичко, но обемът е около шепа. И основното правило е да пиете поне 8 чаши вода на ден.
И още един малък трик на звездата е нейното любимо вкусно и здравословно ястие, което яде почти всеки ден. Това са патладжани по авторска рецепта. Между другото, съдържа зехтин. И както каза София, „за да запазите младостта, трябва да пиете две супени лъжици зехтин на ден".
Патладжани по рецепта на София Лорен
Приготвянето им е съвсем просто. Пресният босилек може да се замени със сушен – ще ви трябват около 2 ч.л. За да намалите времето за готвене, можете да използвате закупен или предварително приготвен доматен сос.
Продукти:
- 1 кг. патладжани
- 850 гр.
Приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина около 5 мм. След това поставете патладжаните в чиния, поръсете със сол и поставете друга чиния отгоре с нещо тежко (така че цялата горчива влага да излезе от тях)
След половин час ги изплакнете със студена вода, след което подсушете с хартиена кърпа.
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете част от патладжаните (колкото се побират в тигана на един ред) до златисто кафяво (около 2 минути). След това ги обърнете и изпържете и другата страна. Повторете с останалите патладжани
Нарежете доматите на четвъртинки и ги загрейте за 5 минути в тиган с дебело дъно (на слаб огън)
Пюрирайте с блендер, прецедете през цедка, за да премахнете ципите и върнете в тенджерата. Добавете босилек и сол. Гответе соса на слаб огън, докато намали обема си с около една четвърт.
Добавете няколко супени лъжици от получения доматен сос в съда за печене. Върху него се нарежда пласт изпържен патладжан и се поръсва с пармезан.
Отгоре поставете слой тънко нарязана моцарела и няколко листа босилек (или поръсете със сух босилек).
Разбийте яйцата. Поръсете 2 супени лъжици разбити яйца върху слоя моцарела.
Повторете, докато получите общо 3 слоя. Отгоре намажете с останалия доматен сос и поръсете с останалия пармезан.
Поставете съда във фурната за 40-45 минути (180 °C). Може да сервирате горещо, а остатъците да хапнете като студено предястие.