Рецептата за лудото тесто, което все си е прясно! Престоява в хладилника и пак може да се ползва,...
27 Януари 2018
11258
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това тесто може да се използва за различни ястия, а може и дълго да стои в хладилник и да се използва. Просто пркатично и най-доброто от всичко е, че е вкусно и меко.
Съставки:
- Около 1 кг брашно
-500 мл. хладко прясно мляко
- 200 мл.
кисело мляко
- 2 яйца
- 2 супени лъжици сол
- 1 чаена лъжичка захар
-1 кубче мая
Приготвяне:
Изсипете един килограм брашно и направете дупка. В дупката сложете малко хладко мляко и маята и поръсете със захар. Смесете с малко брашно и оставете маята да бухне. Добавете и останалите съставки и измесете меко тесто. При нужда добавете още малко брашно, докато тестото спре да залепва за ръцете. Покрийте тестото с кърпа и оставете хубаво да втаса. От това тесто можете да направите пити, кифла, пица ... каквото и си пожелаете.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари