Рецептата имам от приятелка-рускиня - там така затварят доматите: стават твърдички, хрупкави и леко пикантни. Задължителни за зимата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата имам от приятелка-рускиня - там така затварят доматите: стават твърдички, хрупкави и леко пикантни. Задължителни за зимата:
Рецептата имам от приятелка-рускиня - там така затварят доматите: стават твърдички, хрупкави и...
30554
Рецептата имам от приятелка-рускиня - там така затварят доматите: стават твърдички, хрупкави и леко пикантни. Задължителни за зимата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да разнообразите малко традиционния набор от консерви за зимата, които правите, днес ще ви предложим една нова рецепта за консервирани пикантни домати . Стават леко пикантни на вкус, остават твърдички и сочни, като ги извадите зимата, а може да си ги хапвате просто така, като салата, например. Съхраняват се лесно - в кухненския шкаф или килера.

Ето как се правят тези вкусни домати с горчица за зимата :

Домати с горчица за зимата

Продукти (за трилитров буркан)

2 кг домати

50 гр.корен от хрян

1-2 стръка копър

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

1 супена лъжица горчица на прах

1 ябълка (зелена, кисела)

1 л вода

2 супени лъжици сол

1,5 с.л.захар

листа от череши и касис (по желание)

Приготвяне:

Първо измийте бурканите и ги стерилизирайте на пара. След това стерилизирайте и капачките във вряща вода. Нарежете скилидките чесън на тънки филийки, нарежете лука на половинки, а ябълката - на малки парчета. Хряна настържете.

Поставете подправките на дъното на всеки буркан и запълнете догоре с домати. За саламурата сложете водата да заври, добавете листата от копър, разтворете солта и захарта. Излейте охладения разтвор при доматите, покрийте с капаци и оставете така за 15 минути.

След това върнете саламурата обратно в тенджерата и повторете процеса: кипнете и изсипете в бурканите. Поръсете с горчица отгоре. След това затворете плътно бурканите и ги обърнете, докато изстинат.

Съхранявайте на тъмно място - в килера, мазето или шкафа в кухнята.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft