За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Рецептата която всяка домакиня трябва да има в тефтера си: редена мусака
Рецептата която всяка домакиня трябва да има в тефтера си: редена мусака
1 Декември 2015
27490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг картофи
1/2 кг кайма
1 глава лук
1 чаша доматен сос
1 чаша прясно мляко
1 чаша вода
2 яйца
Сложете ситно нарязания лук да се запържи, добавете месото, оставете го да се запържи и то, подправете и добавете доматения сос.
Нарежете картофите на тънки резени и ги подредете в намазнена тавичка на един ред, след което отгоре изсипете плънката с месото. Покрийте с още един ред картофи.
Залейте всичко с яйцата, предварително разбити с млякото и водата.
Поставете тавата в предварително загрята фурна, а отгоре покрийте с фолио или капак. Преди края на печенето махнете фолиото и оставете мусаката да се допече, докато хване приятна коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари