Рецептата, която ми е на душата от ранна есен-Пълнени чушки с месо и ориз в заквасена сметана сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата, която ми е на душата от ранна есен-Пълнени чушки с месо и ориз в заквасена сметана сос
Рецептата, която ми е на душата от ранна есен-Пълнени чушки с месо и ориз в заквасена сметана сос
8199
Рецептата, която ми е на душата от ранна есен-Пълнени чушки с месо и ориз в заквасена сметана сос
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки са практично ястие, тъй като могат да бъдат приготвени бързо няколко дни предварително. Рецептата за вкусни пълнени чушки с месо и ориз в заквасена сметана ще се превърне в любимо ястие за цялото семейство.

Съставки за приготвяне на пълнени чушки

За да приготвите пълнени чушки с месо и ориз, се нуждаете от следните съставки:

  • 6 чушки;
  • 1 глава лук;
  • магданоз;
  • 600 грама мляно свинско и телешко месо;
  • 150 грама ориз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 3 скилидки чесън;
  • 350 грама заквасена сметана;
  • 100 грама доматено пюре или сос;
  • сол;
  • пипер.

Количеството на съставките се изчислява за 6 чушки, ако е необходимо, трябва да промените обема на всички продукти.

Приготвяне на съставки преди готвене на пълнени чушки

Първата стъпка е да отрежете "капаците" на чушките и да отстраните средата заедно със семената, но не изхвърляйте „капаците“, тъй като те ще ви бъдат полезни по време на готвене. След това чушките трябва да бъдат добре изплакнати отвътре и отвън. Лукът, подобно на магданоза, трябва да бъде нарязан на възможно най-малки парченца. В дълбока купа смесете каймата, както и лука и магданоза. За да я направите сочна, добавете две супени лъжици хладка чиста вода към каймата, а след това червен пипер, сол и черен пипер.

След това е необходимо да добавите ориз към каймата и да разбъркате добре, така че да не останат бучки в получената смес. Препоръчва се да оставите каймата да се разстила за известно време, за това 20-30 минути ще са достатъчни. Това е необходимо, за да може месото да се насити с подправки и билки, което ще го направи още по-сочно и вкусно.

Пълнени чушки с месо и ориз

Обелените чушки трябва да се напълнят с получената кайма, но така, че да не излиза извън краищата на зеленчука. За да приготвите ястието, трябва да изберете тенджера, която е малко по-висока на височина от чушките. Трябва да поставите чушките в нея вертикално, с отворената страна нагоре. След това ги покрийте с върхове на чушки и залейте с малко вода, не повече от 200 грама. След това тиганът трябва да бъде поставен на огън и оставете да къкри 20 минути.

За да направите сос от заквасена сметана, настържете обелените скилидки чесън на ситно ренде, добавете към тях мазна заквасена сметана и доматено пюре. Необходимо е също така да добавите малко сол и черен пипер към сместа. Полученият пълнеж трябва да се добави към чушките, така че да е между чушките, а не върху тях. След това готвенето трябва да продължи още 10-15 минути. Това ястие се препоръчва да се сервира горещо, като се залива със зеленчуците със соса, в който са били задушени.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft