Рецептата, която прави от всяка торта шедьовър: пакетче желатин, мляко и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Рецептата, която прави от всяка торта шедьовър: пакетче желатин, мляко и шоколад
20965
Снимков материал: pixabay.com
Рецептата, която прави от всяка торта шедьовър: пакетче желатин, мляко и шоколад

Наскоро светът буквално полудя по т.нар. " мраморна глазура " - с нея тортите се превръщат в истински огледални шедьоври, сякаш от друга вселена.

Изобретателят на рецептата е сладкарката Олга Носкова. Творенията й я превърнаха в истинска световна знаменитост!

Наскоро бе разкрита и тайната на прочутата  огледална глазура :

мраморна глазура

Продукти:

  • 20 гр.желатин на прах;
  • 120 гр.вода;
  • 300 гр.глюкоза;
  • 300 гр.захар;
  • 200 гр.кондензирано мляко;
  • 300 гр.шоколад (подходящи са бял, млечен или тъмен);
  • хранителни оцветители.

Приготвяне:

  1. Разбъркайте желатина с водата;
  2. Кипнете във водата захарта и глюкозата;
  3. Отстранете сместа от огъня и добавете желатина;
  4. Прибавете и кондензираното мляко;
  5. Залейте с шоколада и отстранете въздушните мехурчета от повърхността;
  6. Загрейте сместа до 35 градуса.

"Мраморният"  ефект се постига чрез разливане върху тортата на различни глазури.

Олга публикува красиви снимки на своите творби в Instagram.

мраморна торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft