Рецептата, която устоя на безпощадният тест на времето и запази отличната си оценка до ден днешен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата, която устоя на безпощадният тест на времето и запази отличната си оценка до ден днешен
Рецептата, която устоя на безпощадният тест на времето и запази отличната си оценка до ден днешен
11092
Рецептата, която устоя на безпощадният тест на времето и запази отличната си оценка до ден днешен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешките сърца са едно от най-обичаните топли предястия у нас. Биха могли да бъдат приготвени по различни начини.

Една бабина рецепта обаче е устояла на безпощадния тест на времето с отлична оценка – пилешките сърца по селски.

Ето какви продукти ще ви бъдат необходими:

1/2 кг. пилешки сърца, 7 глави стар лук, 4-5 скилидки чесън, 1 морков, около 200 грама пресни гъби, 3 печени чушки пипер, 1 чаена чаша доматен сок, масло – 50 грама, сол и черен пипер на вкус, олио, пресен магданоз.

Първото нещо, с което ще е необходимо да се заемете, е да сварите пилешките сърца. Към водата прибавете сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте – същите подправки ще използвате по-късно и за гъбите.

Когато сърцата са готови, прецедете бульона и го отделете настрани в друг съд, той ще ни е необходим по-късно.


В тенджера с малко олио задушете лука, който предварително сте нарязали на шайби. Изпечете също така чушките и ги почистете. Нарежете ги на ситно, същото направете с моркова и чесъна и ги прибавете към лука. Добавете след това гъбите, които сте нарязали на филийки и отново поръсете със сол и черен пипер.

И отново да напомним – не прекалявайте с подправките. Поставете в тенджерата и маслото, доматения сок и една чаена чаша от бульона от пилешки сърца и оставете всички продукти да се задушат. Щом течността се редуцира добавете и самите сърца, още една чаша от бульона и оставете на бавен огън отново докато гозбата се сгъсти. Преди поднасяне поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. Това е! Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft