Пилешките сърца са едно от най-обичаните топли предястия у нас. Биха могли да бъдат приготвени по различни начини.
Ето какви продукти ще ви бъдат необходими:
1/2 кг. пилешки сърца, 7 глави стар лук, 4-5 скилидки чесън, 1 морков, около 200 грама пресни гъби, 3 печени чушки пипер, 1 чаена чаша доматен сок, масло – 50 грама, сол и черен пипер на вкус, олио, пресен магданоз.
Първото нещо, с което ще е необходимо да се заемете, е да сварите пилешките сърца. Към водата прибавете сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте – същите подправки ще използвате по-късно и за гъбите.
Когато сърцата са готови, прецедете бульона и го отделете настрани в друг съд, той ще ни е необходим по-късно.
В тенджера с малко олио задушете лука, който предварително сте нарязали на шайби. Изпечете също така чушките и ги почистете. Нарежете ги на ситно, същото направете с моркова и чесъна и ги прибавете към лука. Добавете след това гъбите, които сте нарязали на филийки и отново поръсете със сол и черен пипер.
И отново да напомним – не прекалявайте с подправките. Поставете в тенджерата и маслото, доматения сок и една чаена чаша от бульона от пилешки сърца и оставете всички продукти да се задушат. Щом течността се редуцира добавете и самите сърца, още една чаша от бульона и оставете на бавен огън отново докато гозбата се сгъсти. Преди поднасяне поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. Това е! Добър апетит!