Рецептата ми я каза една баба от Банско: Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата ми я каза една баба от Банско: Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене
Рецептата ми я каза една баба от Банско: Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме...
23528
Рецептата ми я каза една баба от Банско: Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази седмица Ви предлагаме една прекрасна рецептата за едно малко по-различно сирене - сирене по бански. Прави се само за 30-ина минутки, а е вкусотия, та дрънка.

Всички имаме гювечета у дома, така че не забравяйте да го опитате.

Чудно вкусно и традиционно сирене по бански, супер рецепта

Трябват ни 600 грама овче сирене, три червени домата, 100 грама краве масло, пет яйца, 250 грама газирана вода, червен пипер, една люта чушка, сол на вкус, но ако ви е безсолно сиренето.

Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене. Върху сиренето се нареждат нарязаните на кръгчета домати и се поставя маслото.

След това захлупваме с капак и оставяме във фурната да се задушат гювечетата. Обикновено са им достатъчни около десетина минутки.

После разбиваме яйцата и ги изсипваме върху сиренето в гювечетата, но заедно с газираната вода. Отново си ги захлупваме и ги държим във фурната, докато не видим, че на повърхността си са порозовели.

Преди да ги извадим, ги поръсваме с червения пипер. А после вече са готови и можем да ги сервираме на трапезата. Трябва непременно да са още горещи и дори врели, като ги сервирате.

Това сирене по бански е една от най-елементарните и простички рецепти. На всичкото отгоре е и страшно евтина, но пък става обяд или вечеря за чудо и приказ.

А освен това неведнъж тази вкусотия е трябвало да играе ролята на мезе към узо или ракийка. И трябва да ви кажем, че се справя повече от прекрасно и с това си предназначение. Опитайте и няма да съжалявате.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft