Верчето ми даде тази рецепта за Сеченица - не ти трябват тутманик и баница след тази македонска вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Верчето ми даде тази рецепта за Сеченица - не ти трябват тутманик и баница след тази македонска вкусотия!
Верчето ми даде тази рецепта за Сеченица - не ти трябват тутманик и баница след тази македонска...
26344
Верчето ми даде тази рецепта за Сеченица - не ти трябват тутманик и баница след тази македонска вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта ми е особено ценна, защото я имам от моята приятелка - Верчето. Тя я беше намерила в един македонски кулинарен форум и от тогава насам двете я приготвяме във всякакви вариации.

Оригиналното име на тази вкусотия от тесто е Колпишмиде , но аз я имам записана като Сеченица .

Най-важното е, че тестото има неустоим вкус, който не може да ви насити. 

Домашната Сеченица на Верчето

Необходими продукти:  

За тестото:

1,5 кг брашно

1 чаша олио

1 кубче мая (сложих още 2 лъжички)

3 супени лъжици сол

1 супена лъжица захар

За намазване:

масло/маргарин - около 150 гр.

За плънката:

сирене/извара

настърган кашкавал

За намазване:

яйце и сусам

Приготвяне:

Тестото се замесва по стандартния начин - в малко топла вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. След това се добавя към останалите съставки заедно с още топла вода, колкото е необходимо, за да замесите средно меко тесто, което да не лепне. 

Оформят се 12 топки, разточват се с точилка с размерите на чиния и се намазват с маргарин (масло). Редят се една върху друга по 3 топки на 4 места. Редят се една върху друга, намазват се с маргарин, само последната не се маже. Оставят се да престоят 15 минути, след което отново се разточват на кора колкото тавата (получават се общо 4 кори).

Поставете първата кора, намажете с маргарин и поръсете със сирене (извара) и настърган кашкавал. Отгоре се слага втората кора и процедурата се повтаря. Когато се постави четвъртата кора, сеченицата се нарязва на кубчета, а отгоре се намазва с яйце, поръсва се със сусам и се пече.

тесто за сеченица

сеченица със сусам

Оставете сеченицата да втаса, докато тестото напълни тавата, и печете в загрята фурна на 200 градуса до приятен загар.

домашна сеченица

сеченица в тавата

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft