3 яйца
120 грама бял шоколад (може да използвате и тъмен шоколад като здравословна алтернатива)
120 грама безсолно крема сирене (на стайна температура)
Ще ви бъдат необходими само три съставки за този сладкиш. За около един час ще имате готов чудесен лек десерт. Просто следвайте инструкциите.
Отделете белтъците и жълтъците от яйцата. Белтъците оставете в хладилника и включете фурната на 170 градуса. Разтопете белия шоколад на водна баня. След като го охладите, прибавете крема сиренето. Добавете и жълтъците, и разбъркайте с шпатула. Извадете белтъците от хладилника и ги разбийте, докато получите гъст сняг.
Объркайте с пластмасова шпатула сместа от крема сирене и шоколад с разбитите белтъци.
Сложете малко масло в тавичка за печене с 15 см диаметър и излейте вътре сместа. Повдигнете и пуснете тавата на плота няколко пъти, за да премахнете въздушните мехурчета от сместа.
Внимавайте сладкишът да не се счупи по време на печенето.
Поставете в по-голяма тава малко топла вода и сложете тавата със сместа в нея. Печете 15 минути на 170 градуса, след това 15 минути на 160 градуса. След това изключете фурната и оставете чийзкейка вътре още 15 минути.
Извадете го от фурната и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пудра захар.
Приятен апетит.