Рецептата-трепач на сезона - сарми от тиквички с бекон и кашкавалче. Традиционните бледнеят пред тази вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата-трепач на сезона - сарми от тиквички с бекон и кашкавалче. Традиционните бледнеят пред тази вкусотия:
Рецептата-трепач на сезона - сарми от тиквички с бекон и кашкавалче. Традиционните бледнеят пред...
14518
Рецептата-трепач на сезона - сарми от тиквички с бекон и кашкавалче. Традиционните бледнеят пред тази вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продължаваме да ви изкушаваме с най-доброто от рецептите с тиквички. Днес сме ви приготвили една истинска феерия от вкус - тиквички в бекон с кашкавал и чесънче .

Кулинарен празник и истинска наслада за небцето! Тази вкусотия може да се сервира както гореща, така и студена. Поднесете я на домашния обяд или на празничната вечеря - всички ще са доволни! За рецептата най-подходящи са  младите тиквички (в противен случай трябва да ги почистите от семената). Обикновената тиквичка в комбинация с другите съставки придобива нов ярък вкус. Опитайте тези вкусни сарми от тиквички с бекон и кашкавал :

Продукти:

1-2 млади тиквички
200 гр.бекон
3-4 скилидки чесън
80-100 гр.кашкавал
50-70 гр.брашно
75 гр.олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелените тиквички нарежете на ивици. След това ги оваляйте в брашно, поръсете със сол и черен пипер. Объркайте добре.
Изпържете тиквичките в тиган в растително масло до порозовяване.
Поставете пържените тиквички в купа и поръсете с нарязания чесън (използвайки около 3/4 от цялото количество чесън).
Кашкавала също нарежете на тънки ивички. Заделете 10-15 гр. за поръсване преди печене.
Вземете 2 парчета тиквичка, сложете между тях парче кашкавал и увийте в резен бекон, така че да се оформи нещо като сармичка.
Продължете така, докато свършат продуктите. Получените рулца поставете в намаслена форма. Поръсете с остатъците от чесън и настърган кашкавал.
Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса за 25-30 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft