3 Май 2014
14771
Снимков материал: pixabay.com
Важен източник на широка гама от витамини е глухарчето. То помага за нормализиране нивата на кръвната захар, достигане на по-нисък общ холестерол и триглицериди.
За да се възползвате от полезните му свойства, с изключение салата или отвара, особено през месец май, можете да приготвите и вино от глухарчета . За целта напълнете 4-литров съд с цветове от глухарчета .
Изсипете ги в голям леген или друг съд и ги залейте с 4 литра преварена вода, след което ги оставете да престоят за 24 часа. Прецедете извлека и прибавете към него 1,5 кг захар, 1 портокал и 1 лимон, изчистени от семената и нарязани на парчета. Настържете също и малко индийско орехче. Сварете общата смес за 10 - 15 минути, прецедете и изсипете в стъклен буркан. Добавете към нея 10 гр. мая, парче кора от хляб и шепа хвойна на зърна. Покрийте съда и изчакайте да ферментира за 6 седмици. После можете да прелеете готовото вино в подходящи бутилки.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари