Тези яйца по швейцарски стават за всеки ден и даже в дните преди заплата
Предлагаме ви една чудна рецепта за евтини, бързи и вкусни яйца по швейцарски. Страхотни са и са доста по-различни от традиционните, с които сме свикнали до втръсване.
Яйца по швейцарски – уникална, евтина и вкусна рецепта
Трябват ни две лъжици масло, четири-пет филии бял хляб, 250 грама кашкавал, но би могло и сирене, четири-пет яйца, олио, сол на вкус, черен пипер на вкус, червен пипер.
Първо взимаме една тавичка и я намазваме с масло, а после в нея нареждаме филиите от белия хляб.
Във всяка една от дупките поставяме по едно счупено яйце. Поръсваме най-отгоре с червен пипер, черен пипер и сол, а накрая пъхаме тавичката с тази вкусотия, за да се запече до готовност на яйцата.
Фурната е необходимо да бъде включена на умерена температура, за да не загорят продуктите. Тези яйца по швейцарска рецепта стават наистина страшно вкусни, а и са много евтини. У нас не са познати, затова бихте могли да ги предложите и на гостите си като нещо странно и екзотично, което със сигурност ще харесат.
Най-доброто на рецептата е, че е евтина и е идеална за дните преди заплата, както и че се получава винаги, без значение колко добри и опитни сте в кухнята.
Пожелаваме ви да си ги изядете тези яйчица с кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!