Рецепта за захарен фондан

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за захарен фондан
Рецепта за захарен фондан
78727
Източник: Beu.Bg
Рецепта за захарен фондан
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да зарадвате себе си и любимите хора с красиви, и изцяло домашно приготвени, сладки, е добре да можете да си приготвяте захарно тесто .

Ако сте решили да направите домашна торта или различни сладки,захарният фондан ще ви помогне да украсите и да оцветите сладкото кулинарно изделие.

Необходими продукти: Около 1 кг. брашно, 200 грама пудра захар, 200 мл вода и 70 грама чисто масло.

Начин на приготвяне:

Първо е необходимо да загреете водата.

Когато заври, добавете внимателно маслото и разбъркайте до неговото пълно разтваряне.

После отдръпнете от огъня и добавите половината брашно много внимателно, малко по малко, за да не стане на топки.

Можете отново да върнете съда на котлона и да продължите процедурата. През цялото време непрекъснато бъркайте сместа с дървена лъжица.

Бъркате докато тестото започне да се сгъстява до степен, при която започва да се отлепя от страните на съда. Тогава вече можете да свалите от котлона и да преместите готовото тесто в студен съд, за да се охлади.

След това ще е необходимо да замесите охладеното тесто с ръце, като сложите и захарта, докато тестото не поеме цялото предвидено количество захар.

Щом е готово, можете да го ползвате за направата най-различни видове сладки, курабии и т. н.

Ще бъде хубаво да го оцветите в различни цветове с помощта на безвредни оцветители, както и да го ароматизирате с ванилия, ликьор или специални аромати за сладкиши.

За да оцветите

Набавете си боя за оцветяване на тесто. Ако е на прах, замесете самото захарно тесто, като сложите много малко, прашинки от нея.

Внимавайте с другите бои, които не са подходящи за смесване с тестото, а само за оцветяване и рисуване върху него.

Под захарния фондан е препоръчително да намажете с много тънък пласт крем, домашно сладко, или шоколадов ганаш.

Ако ви е останало домашното захарно тесто, след като сте украсили, можете да си направите от него различни захарни фигурки.

Loading the player...
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft