Необходими съставки:
* 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
* 350 гр. сирене настъргано (предложение: моцарела)
* 1 л.
* 50 гр. брашно
* 75 гр. масло
* 3 броя пресен лук ситно нарязан
* 2 парчета чесън
* 175 гр. бекон тънки ивици
* 375 гр. макарони
* 180 гр. галета
* 1 с. л. зехтин
* 2 домата нарязан на тънки ивици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пригответе макарони според указанията на опаковката, и ги поставете в купа. След това загрейте фурната на 180 градуса. В тиган запържете беконът на средна температура за около 5 минути, докато стане хрупкав. След това добавете чесънът и пресният лук и запържете за около 2 минути, докато омекнат, и ги добавите към макароните.
Как да приготвите бешамел соса:
Разтопете маслото на средна температура. Добавете брашното и гответе с непрекъснато разбъркване 1-2 минути. Последователно добавете млякото и разбърквайте 8-10 минути. Добавете 1/3 от сиренето и магданоза, смесете и добавете към макароните. Хубаво разбъркайте и подправете със сол и черен пипер по желание. Поставете макароните в огнеупорен съд. Отгоре разпределете доматите. Поръсете с хлебни трохи и оставащото сирене. Печете около 30-35 минути.