Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?
29 Септември 2016
17006
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Зимата не може да започне, докато нямате кисело зеле в бидонче на балкона. Или поне така казват мераклиите на вкусни мезета.
Ако искате за първи път да си направите кисело зеле, а не знаете как да направите това лесно и бързо, това е рецептата, която ви трябва:
Съставки:
- зеле
- моркови
- Варено цвекло или хрян
- сол
Приготвяне:
Зелето се оставя да престои 2-3 дни. Почистете от външните листа и част от корена и измийте.
Между целите глави зеле поставяйте полукръг и четвъртинки от моркови и вареното цвекло или хрян.
Натиснете с ръце и залейте със студена вода. Покрийте с чиста кърпа или капак.
С маркуч вадете водата и връщайте обратно в бидона, в началото два пъти седмично, а след това веднъж седмично, докато не стане кисело.
Важно: За 50kg зеле са необходими около 800g сол.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари