Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?
Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?
17006
Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимата не може да започне, докато нямате кисело зеле в бидонче на балкона. Или поне така казват мераклиите на вкусни мезета.

recept-za-pocetnici-kako-da-napravite-kisela-zelka-1.jpg

Ако искате за първи път да си направите кисело зеле, а не знаете как да направите това лесно и бързо, това е рецептата, която ви трябва:

 

Съставки:

  • зеле
  • моркови
  • Варено цвекло или хрян
  • сол

 

Приготвяне:

Зелето се оставя да престои 2-3 дни. Почистете от външните листа и част от корена и измийте. 

Между целите глави зеле поставяйте полукръг и четвъртинки от моркови и вареното цвекло или хрян.

Натиснете с ръце и залейте със студена вода. Покрийте с чиста кърпа или капак.

С маркуч вадете водата и връщайте обратно в бидона, в началото два пъти седмично, а след това веднъж седмично, докато не стане кисело.

recept-za-pocetnici-kako-da-napravite-kisela-zelka-2.jpg

Важно:  За 50kg зеле са необходими около 800g сол.

 
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft