Рецепта за пиле фрикасе
26 Септември 2013
230841
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете пилето и го нарежете на по-дребни късчета. Запазете 600 мл. от бульона. Запържете гъбите в отделен съд с малко масло или зехтин. Запържете брашното в маслото, като постепенно разреждате с горещия бульон. Разбърквайте енергично с дървена лъжица, докато се получи гладка смес, и посолете. Разбийте жълтъците с киселото мляко и добавете сока от лимона. Бъркайки непрекъснато ги смесете с кашата и запържените гъби и варете 5 минути. Преди да свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън, поръсете с черен пипер и добавете пилешкото месо.
Накрая поръсете с магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари