Една от най-светлите личности на 20 век, Петър Дънов - наричан още "учителя" и основоположник на "Бялото братство", ни е оставил не една и две рецепти за природосъобразен начин на живот, както и безценни съвети за душевното ни здраве. Дънов е имал интересно отношение към храната.
Ангелска супа на Петър Дънов
Необходими продукти:
- 3 картофа
- 1 литър вода
- магданоз
- хималайска сол
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
Сипваме вода в тенджера и поставяме на котлона. След като заври, добавяме 3 картофа (обелени и измити) и 1 щипка фина сол (по желание хималайска). Варим с капак, за да не изври ценният бульон. След около 20 минути прибавяме и свежите листа магданоз (без да ги режем) от няколко пресни стръка. Под капак варим супата още около 10 минути, докато картофите не станат готови, но без да ги разваряваме, тъй като е най-здравословно зеленчуците да се варят най-много до 30 минути, за да бъдат запазени качествата им. Поднасяме супата топла и добавяме малко прясно изцеден лимонов сок.
Бон Апети!