Рецепта за свинско в буркан

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за свинско в буркан
Рецепта за свинско в буркан
89543
Рецепта за свинско в буркан
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Като се сетя едно време как баба правеше това месо лошо ми става, трудно и  сложно, но пък месото се топеше в устата

Днес същото свинско месо може да бъде приготвено по дузина други начини и то много по- лесно, сега ще ви покажем как 

 

Съставките

свинско месо 2 кг

сол 2 ч.л.

черен пипер 0,5 ч.л.

Черен пипер (грах) 5-7 бр.

дафинов лист 5 бр.

 

Подготовка

Нарежете месото на резенчета. Сложете ги в голяма купа. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте всичко.

свинско с  месо
Добавете на дъното на стерилизираните буркани на дафинов лист и пипер. След това плътно наредете месото в бурканите и сложете вода, но не до горе. Затворете с винтови капачки. 

зимнина с месо
Поставете кърпа на дъното на тенджерата, в която ще наредите бурканите. Изсипете студена вода в нея, така че да покрива бурканите 2,5-3 см.
Изчакайте да заври водата. Покрийте с капак и варете 5,5 часа. Изключете огъня. Оставете бурканчетата да се охладят в тази вода. 

Месото може да бъде приготвени и от говеждо или от пиле . В първия случай, варете час и половина, във втория - три. Ако все още предпочитате свинско месо, купувайте месо с малък слой мазнини . 

Не забравяйте да кажете на другарите си за този трик в готвенето.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft