През зимата тялото „търси” вкусна храна, която в същото време завладява всичките ни сетива. За целта днес ви представяме рецепта за меко пълнено тесто с кашкавал , което се пече на тиган и не съдържа мая и яйца.
Пълнено хлебче на тиган с кашкавал
Необходими съставки:
90 гр. брашно
55 гр. прясно мляко
10 гр. разтопено масло
малко сол
1 средно голям картоф
2 чаени лъжички майонеза
Моцарела или кашкавал
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете хладкото мляко, разтопеното масло и щипка сол, и оформете топка с помощта на шпатула. След това омесете на ръка за около 5 минути. Увийте готовото тесто в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.
Междувременно сварете до готовност 1 голям картоф, намачкайте на пюре и добавете 2 лъжици майонеза.
След час извадете тестото и го разточете на кръг с диаметър 22 см.
Върху тестото сложете половината настъргана моцарела, отгоре намажете картофеното пюре и покрийте с останалата моцарела.
След това прищипете краищата на тестото върху плънката, така че да се запечата хубаво и с длани притиснете тестото. След това минете няколко пъти внимателно с точилка, за да оформите диск с големината на тигана.
Намажете дъното на тигана с разтопено масло и сложете вътре пълненото тесто.
Когато хване лек загар отдолу, намажете горната част на тестото с масло и обърнете питката. Щом се зачерви, обърнете отново, а след това - още веднъж, докато хлебчето стане готово.
Още топло го нарежете на пръчици и поднесете със сос по желание.