Една от най-лесните рецепти за бърза вечеря от кайма и картофи - продуктите, които в едно домакинство винаги стоят налични. Картофената основа, каймата и кашкавалът ще ви помогнат да създадете наистина фантастично ястие , с което да нагостите и семейството, и скъпи гости.
Бабина рецепта за картофени гнезда с кайма и кашкавал
Продукти:
1 кг картофи
450 г кайма
1 глава лук
растително масло
копър
сол, смлян черен пипер, смлян червен пипер на вкус
парче масло
сух чесън
400 г консервирани белени домати
100 г кашкавал
Приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на по-малки парчета и ги сварете в тенджера с вода за около 15-20 минути.
Междувременно почистете лука, нарежете го на ситно, запържете в малко олио и добавете каймата.
Задушете, като разбърквате от време на време, за около 10 минути.
Добавете сол, гранулиран чесън, червен пипер, смлян черен пипер и 200 г белени домати.
Отцедете сварените картофи, добавете масло, накълцан копър и намачкайте на пюре.
Оформете топки с намаслени ръце, които внимателно изравнете и ги поставете върху тавичката (предварително намазана с олио).
С помощта на чаша направете дупка в средата на всяка топка.
Във всяка ямка настържете кашкавал и наплнете с каймата.
Накрая поръсете с настърган кашкавал отгоре, пъхнете ястието в предварително загрята фурна и печете 10 минути на 200 ° С.
Готово.
Да ви е сладко!