1 кг пилешко месо по желание (бутчета, крилца, гърди)
100 гр. лук
700 гр. картофи
3 яйца
200 мл прясно мляко
250 гр. брашно
200 гр. сметана
100 мл олио
Вегета, черен пипер и червен пипер по желание
Тази рецепта е страхотна идея за бърз и лесен обяд, който ще се хареса на всички.
Подправете пилето с Вегета и червен пипер (по желание), след което за кратко го запържете в олио от двете страни.
Картофите обелете, настържете и добавете в тях яйцата, млякото, сметаната, брашното, ситно нарязания чесън, олиото и разбъркайте добре всички съставки. Подправете с Вегета, черен пипер и добавете още малко от червения пипер.
В голяма купа сложете картофената смес и върху нея подредете парчетата пиле.
Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 - 40 минути.